Pohotovosť: 0901 787 808 (viac info)
BA 02 / 3211 4644 • PP 052 / 3211 351 • KE 0917 702 755 • 052 / 4317 385

Ochrana osobných údajov

Informácie pre pacienta [1] ako dotknutú osobu podľa čl. 13 GDPR [2]

Vaše osobné údaje sú v tomto zariadení spracúvané v súlade s platnými právnymi predpismi, najmä v súlade s GDPR a zákonmi o poskytovaní zdravotnej starostlivosti, o liekoch a zdravotníckych pomôckach, o zdravotnom poistení, ako aj o národnom zdravotníckom informačnom systéme.

 

  • Totožnosť a kontaktné údaje prevádzkovateľa: VESELY Očná Klinika, s.r.o., so sídlom Karadžičova 16, Bratislava – Ružinov, IČO: 36 587 109, web: veselyok.com;
  • Kontaktné údaje zodpovednej osoby: neaplikuje sa;
  • Účely a právny základ spracúvania osobných údajov:
    • spracúvanie je nevyhnutné na plnenie zmluvy o poskytnutí zdravotnej starostlivosti alebo plnenia objednávky, vrátane on-line objednávky (čl. 6 ods. 1 písm. b) GDPR);
    • spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonných povinností VESELY Očná Klinika ako poskytovateľa zdravotnej starostlivosti (čl. 6 ods. 1 písm. c) GDPR);
    • spracúvanie je nevyhnutné na účely oprávnených záujmov VESELY Očná Klinika alebo tretej strany (čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR) a to napr.:
      • vnútorná kontrola a evidencia;
      • štatistiky a prehľady, potreby controllingu a reportingu;
      • ochrana právnych nárokov;
      • zaistenie bezpečnosti a ochrany majetku;
      • prijímanie a vybavovanie žiadostí, podnetov a sťažností;
      • marketing, reklama, spotrebiteľské súťaže a ankety;
    • Príjemcovia alebo kategórie príjemcov osobných údajov: napr. zamestnanci VESELY Očná Klinika, zdravotné poisťovne, NCZI, UDZS, iní poskytovatelia zdravotnej starostlivosti, poskytovatelia laboratórnych služieb, osoby podľa § 24 ods. 4 a § 25 ods. 1 zákona č. 576/2004 Z. z., poskytovatelia IT služieb, účtovných, audítorských, bezpečnostných či právnych služieb;
    • Doba uchovávania osobných údajov: podľa registratúrneho plánu VESELY Očná Klinika a záznamov o spracovateľských činnostiach, v prípade zdravotnej dokumentácie však 20 rokov od posledného poskytnutia zdravotnej starostlivosti podľa § 22 ods. 2 zákona č. 576/2004 Z. z.;
    • Identifikácia práv dotknutej osoby:
      • právo namietať proti spracúvaniu osobných údajov, ak ide o spracúvanie nevyhnutné na účely oprávnených záujmov VESELY Očná Klinika alebo tretej strany (bod 1.3.3);
      • právo na prístup k osobným údajom;
      • právo na opravu osobných údajov;
      • právo na vymazanie osobných údajov;
      • právo na obmedzenie spracúvania osobných údajov;
      • právo na prenosnosť osobných údajov, ak ide o spracúvanie nevyhnutné na plnenie zmluvy (bod 1.3.1), pričom sa uplatňuje § 23 zákona č. 576/2004 Z. z.;
      • právo podať sťažnosť Úradu na ochranu osobných údajov, Hraničná 12, 820 07 Bratislava 27, web: dataprotection.gov.sk;
    • Informácia o tom, či je poskytovanie osobných údajov zákonnou požiadavkou alebo zmluvnou požiadavkou: zákonná požiadavka (bod 1.3.2), zmluvná požiadavka (bod 1.3.1);
    • Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania (profilovanie): neaplikuje sa;
    • Informácia o tom, že prevádzkovateľ zamýšľa preniesť osobné údaje do tretej krajiny alebo medzinárodnej organizácie:neaplikuje sa;

 

 

 

 

Súbory cookie

S cieľom zabezpečiť riadne fungovanie tejto webovej lokality ukladáme niekedy na vašom zariadení malé dátové súbory, tzv. cookie. Je to bežná prax väčšiny veľkých webových lokalít, aby sa čo najlepšie prispôsobil vašim potrebám.

Čo sú súbory cookie?

Súbor cookie je malý textový súbor, ktorý webová lokalita ukladá vo vašom počítači alebo mobilnom zariadení pri jej prehliadaní. Vďaka tomuto súboru si webová lokalita na určitý čas uchováva informácie o vašich krokoch a preferenciách (ako sú prihlasovacie meno, jazyk, veľkosť písma a iné nastavenia zobrazovania), takže ich pri ďalšej návšteve lokality alebo prehliadaní jej jednotlivých stránok nemusíte opätovne uvádzať.

Ako používame súbory cookie?

Táto webstránka používa súbory cookies na zapamätanie si použivateľských nastavení, pre lepšie prispôsobenie reklám záujmom návštevníkov a pre nevyhnutnú funkcionalitu webstránky.

Aké súbory cookie používame

Súbory cookies používané na webových stránkach je možné z hľadiska ich trvanlivosti rozdeliť na dva základné typy. Krátkodobé tzv. „session cookie“ ktoré sú iba dočasné a zostávajú uložené vo vašom prehliadači iba dovtedy, kým prehliadač zatvoríte, a dlhodobé tzv. „persistent cookie“, ktoré zostávajú uložené vo vašom zariadení oveľa dlhšie alebo kým ich ručne neodstránite (čas ponechania súborov cookie vo vašom zariadení závisí od nastavenia samotných cookie a nastavenia vášho prehliadača).

Z hľadiska funkcie, ktorú jednotlivé cookie plnia, je možné cookie rozdeliť na:

  • konverzné, ktoré nám umožňujú analyzovať výkon rôznych predajných kanálov;
  • trackingové (sledovacie), ktoré v kombinácii s konverznými pomáhajú analyzovať výkon rôznych predajných kanálov;
  • remarketingové, ktoré používame na personalizáciu obsahu reklám a ich správnemu zacieleniu;
  • analytické, ktoré nám pomáhajú zvýšiť používateľské pohodlie nášho webu tým, že pochopíme, ako ich používatelia používajú;
  • esenciálne, ktoré sú dôležité pre základnú funkčnosť webu.

Niektoré súbory cookie môžu zhromažďovať informácie, ktoré sú následne využité tretími stranami a ktoré napr. priamo podporujú naše reklamné aktivity (tzv. „cookie tretích strán“). Napríklad informácie o produktoch kupovaných návštevníkmi na našich stránkach môžu byť zobrazené reklamnou agentúrou, aby sme mohli lepšie uspôsobiť zobrazenie internetových reklamných bannerov na vami zobrazovaných webových stránkach. Podľa týchto údajov vás však nie je možné identifikovať.

Google Analytics a Google Adwords

Táto webstránka používa aj nástroj Google Analytics a Adwords. Google Analytics je analytický nástroj, ktorý pomáha vlastníkom webových stránok a aplikácií pochopiť, ako ich návštevníci tieto prostriedky používajú. Je možné použiť súpravu súborov cookie a zhromažďovať informácie a štatistické údaje o používaní webových stránok bez osobnej identifikácie jednotlivých návštevníkov v službe Google. Tieto služby umožňujú webovú analýzu, ktorej poskytovateľom je spoločnosť Google Inc. Táto služba poskytuje štatistiky na báze agregácie a teda anonymné štatistiky, týkajúce sa návštevníkov našich webových stránok. Tieto cookies nezbierajú informácie, ktorými možno individuálne identifikovať návštevníkov.

Súbor cookie generuje informácie o tom, ako sú webové stránky využívané a aká je ich návštevnosť. Ukladajú sa do priečinka prehliadača a následne sú odoslané a uložené na serveroch Google. Vo všeobecnosti zjednodušujú prehliadanie webu.

Spoločnosť Google používa tieto informácie pre analýzu aktivít na webových stránkach a tiež pre tvorbu prehľadov.

Pomáhajú skvalitňovať poskytované služby, a to prispôsobením obsahu stránok potrebám a záujmom užívateľov. Ukladaním vašich predvolieb vyhľadávania či registrácie do nových služieb, pomáhajú chrániť údaje a vyberať relevantné reklamy.

Spoločnosť Google je oprávnená poskytnúť tieto informácie tretím stranám, ak to vyžaduje zákon, alebo v prípade že takéto tretie strany spracovávajú dáta v mene spoločnosti Google.

Sociálny plug-in Facebooku

Spoločnosť na webových stránkach môže umiestniť plug-iny sociálnej siete „Facebook“, ktorých prevádzkovateľom je Facebook, Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA, s cieľom zjednodušenia prístupu k tejto sociálnej sieti priamo z našich webových stránok. Za spracovanie osobných údajov osôb, ktoré žijú mimo USA a Kanadu zodpovedá spoločnosť Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Írsko.

Kliknutím na sociálny plug-in Facebooku na našich webových stránkach udeľujete súhlas s tým, že Facebook môže o vašej osobe získať určité osobné údaje a nakladať s nimi.

Zásady používania dát zverejnil Facebook na stránkach https://www.facebook.com/about/privacy/update, kde je bližšie rozvedené o. i. aké druhy informácií Facebook zhromažďuje, ako ich používa, ako sa tieto informácie zdieľajú a ako spoločnosti Facebooku spolupracujú, aké sú zákonné dôvody na spracovanie dát, ako môžete uplatniť svoje práva z GDPR, informácie o uchovávaní dát, deaktivácia a zmazanie účtu a mnoho ďalších informácií.

Sociálny plug-in Instagramu

Spoločnosť na webových stránkach môže umiestniť plug-iny sociálnej siete „Instagram“, ktorá patrí k Facebooku, s cieľom zjednodušenia prístupu k tejto sociálnej sieti priamo z našich webových stránok.

Kliknutím na sociálny plug-in Instagramu na našich webových stránkach udeľujete súhlas s tým, že Instagram môže o vašej osobe získať určité osobné údaje a nakladať s nimi. Zásady ochrany osobných údajov Instagramu nájdete na https://help.instagram.com/155833707900388

Sociálny plug-in YouTube

Spoločnosť na webových stránkach môže umiestniť plug-iny sociálnej siete „YouTube“, ktorá je súčasťou Google, s cieľom zjednodušenia prístupu k tejto sociálnej sieti priamo z našich webových stránok.

Kliknutím na sociálny plug-in YouTube na našich webových stránkach udeľujete súhlas s tým, že YouTube môže o vašej osobe získať určité osobné údaje a nakladať s nimi. Na YouTube sa uplatnia zásady ochrany súkromia Google, ktoré nájdete na https://policies.google.com/privacy?hl=cs&gl=cz

Služby poskytuje spoločnosť Google LLC so sídlom na adrese 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Spojené štáty americké.

E-mailová korespondencia

Pokiaľ nám zašlete e-mail alebo nás budete kontaktovať prostredníctvom kontaktného formulára na našich webových stránkach, budú osobné údaje, ktoré nám takto oznámite, automaticky uložené s cieľom spracovania alebo kontaktovania vašej osoby.

Ako kontrolovať súbory cookie

Súbory cookie môžete kontrolovať alebo zmazať podľa uváženia – podrobnosti si pozrite na stránke aboutcookies.org.  Môžete vymazať všetky súbory cookie uložené vo svojom počítači a väčšinu prehliadačov môžete nastaviť tak, aby ste im znemožnili ich ukladanie. V takomto prípade však pravdepodobne budete musieť pri každej návšteve webovej lokality manuálne upravovať niektoré nastavenia a niektoré služby a funkcie nebudú fungovať.

Ako odmietnuť používanie súborov cookie

Používanie súborov cookie je možné nastaviť pomocou vášho internetového prehliadača. Väčšina prehliadačov súbory cookie automaticky prijíma už vo úvodnom nastavení.

Ako zapnúť či vypnúť súbory cookies

Pokiaľ nepoznáte typ a verziu vášho webového prehliadača, kliknite na „Pomocník“ v hornej časti okna prehliadača a následne na „O programe“. Tým by ste mali získať požadované informácie.

Internet Explorer

Microsoft Internet Explorer 6.0, 7.0, 8.0

Kliknite na „Nástroje“ v hornej časti okna prehliadača, zvoľte „Možnosti internetu“ a následne „Osobné údaje“. Uistite sa, že úroveň zabezpečenia je nastavená na „Strednú“ alebo „Nižšiu“. Týmto spôsobom povolíte použite súborov cookies. Nastavením úrovne zabezpečenia vyššej než Strednej použitie súborov cookies vypnete.

Google Chrome (aktuálna verzia)

V hornom pravom rohu okna prehliadača zvoľte „Nastavenia“. V dolnej časti obrazovky kliknite na „Zobraziť rozšírené nastavenia“. V časti „Ochrana súkromia“ kliknite na „Nastavenia obsahu“ a následne v časti „Súbory cookies“ hore zvoľte „Povoliť nastavenia miestnych dát“. Pokiaľ chcete súbory cookies vypnúť, zvoľte možnosti „Blokovať súbory cookies tretích strán a dáta webových stránok“, „Brániť webom v nastavení akýkoľvek dát“ a „Uchovať miestne údaje len do zavretia prehliadača“.

Mozilla Firefox

V hornom pravom rohu okna prehliadača zvoľte „Možnosti“ a následne záložku „Súkromie“. Pre zapnutie súborov cookies zvoľte „Povoliť serverom nastavovať cookies“. Pokiaľ súbory cookies chcete vypnúť, zrušte zaškrtnutie tohto políčka.

Safari

V hornom pravom rohu okna prehliadača kliknite na ozubené koliesko a zvoľte „Preferences“. Kliknite na ikonu „Privacy“ a zaškrtnite políčko „Block third-party and advertising cookies“. Pokiaľ cookies chcete vypnúť úplne, zaškrtnite políčko „Never“.


[1] V prípade pacienta do 18 rokov veku je táto informácia určená aj zákonným zástupcom pacienta.

[2] Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov)